Optimaliseer de klantreis

Achtergrond In het optimaliseren van de bedrijfsvoering ligt de focus vaak voornamelijk op de inhoud. Echter speelt de context een minstens net zo’n belangrijke rol, en vaak kan juist hier het verschil gemaakt worden.

In de inspiratieworkshop “Optimalisatie klantreis” kijken we gezamenlijk naar de balans tussen de inhoud, de omgeving en de betrokken mensen. Door hier vanuit klantperspectief naar te kijken, komen we al snel tot een aantal quick wins. Deze worden vervolgens aangevuld met kennis en inspiratie uit verscheidene onderzoeken en praktijkvoorbeelden om zo tot een duurzame verbetering van de klantreis te komen.
Doel Het optimaliseren van de klantreis zodat de inhoud beter tot zijn recht komt en het geheel resulteert in een positieve klantbeleving en bijdraagt aan het bedrijfsresultaat op de korte en lange termijn.
Vorm Inspiratieworkshop met verschillende betrokkenen, bestaande uit een inhoudelijke presentatie over klantbeleving en interactie, gevolgd door een workshop waarin de opgedane kennis direct wordt geconcretiseerd voor de eigen situatie
Invulling Gedurende de sessie komen de volgende onderdelen aan bod. In de voorbereiding wordt met elkaar besproken of het de gehele klantreis betreft, of dat het juist wenselijk is om op één of enkele specifieke scenes te focussen.


 1. Presentatie over klantbeleving en -interactie.
 2. Workshop bedrijfs-DNA
 3. Het waarom van de klantreis
  1. Wat is het doel van de verschillende scenes?
  2. Welke producten/diensten zijn er relevant?
  3. Waar willen we ze mee inspireren/verrassen?
 4. Voor wie is de klantreis bedoeld?
  1. Welke behoeften en verwachting hebben zij?
  2. Welke type klanten kunnen er onderscheiden worden en wat is het effect hiervan?
 5. Hoe kunnen we de klantreis optimaliseren?
  1. Welke mogelijkheden zijn er in de ruimte/omgeving?
  2. Hoe kan de persoonlijke interactie met de klant verbeterd worden?
  3. Op welke manier kunnen de producten en diensten het beste gepresenteerd worden?
 6. Wat kan er concreet gebeuren?
  1. Welke aanpassingen gaan er gerealiseerd worden?
  2. Wanneer kan dit gebeuren?
Resultaat Nieuwe kennis en inspiratie met betrekking tot de klantbeleving en klant interactie, aangevuld met een Plan van Aanpak bestaande uit concrete stappen en handvatten om de klantreis waar mogelijk en wenselijk te optimaliseren.
Locatie De inspiratie workshop kan zowel op de eigen locatie als elders worden georganiseerd.
Op de locatie van SenseWorld in Amersfoort zijn speciaal ingerichte ruimtes aanwezig. Indien hiervoor wordt gekozen zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Mocht het wenselijk zijn om met elkaar te genieten van een lekkere en gezonde lunch dan is dit mogelijk in het restaurant. Kosten hiervoor bedragen € 15,- per persoon.

Kosten De kosten voor de inspiratieworkshop van 1 dagdeel bedragen € 850,- excl. BTW. Dit is inclusief de benodigde voorbereidingen en alle te gebruiken methoden en materialen.


Ja, ik wil graag wat meer weten!


Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op middels onderstaand formulier.
SenseWorld, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@senseworld.com, Telefoon: +31 33 462 65 81
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2024 Alle rechten voorbehouden